ТОП ОФЕРТИ
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ 55+
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ БЪЛГАРИЯ
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ ЧУЖБИНА
ОСТРОВИ
КРУИЗИ
ТУРЦИЯ
ГЪРЦИЯ
ПРАЗНИЦИ
РЕЗЕРВАЦИИ ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ЗАСТРАХОВКИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

КРУИЗИ


Дестинации

ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“

Екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“ - 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски
ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“
ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“
ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“
ШВЕЙЦАРИЯ – тур „Небесният химн на алпийските върхове“
София - Базел - Колмар - Цюрих - Люцерн - Интерлакен - Лаутербрунен - Трюмелбах - Юнгфрайох - Гринденвал - Берн - Лозана - Женева - Веве - Монтрьо - Шато де Шийон - Сион - Цермат - Заас Фее - Матерхорн - Белиндзона - Лугано - Комо - Милано - София

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

от 2049.00 лв.

 


    Швейцария – това е планинския рай на земята! Представят я различно, но озовавайки се в тази страна, всеки намира това, което търси. С този маршрут ни чакат заветните кътчета на Швейцария: красиви планини със заснежени върхове, тучни ливади, дълбоки езера, влакове, зъбчати железници. През цялото време на тази алпийска приказка ще слушаме „Небесният химн на върховете“.
Програма
1 ден София – Базел – Мюлуз - Колмар
Полет в 13.00 ч. от аерогара София за летище Базел-Мюлуз. Кацане в 14.25 ч. Отпътуване с автобус за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по - старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70-метрова готическа Катедрала Свети Мартин и на Доминиканската църква от XIII в. (отвън). Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Колмар – Базел - Цюрих – Люцерн - Интерлакен
Закуска. Отпътуване за Цюрих. Попътна спирка във Базел – град разположен на р. Рейн, там където се срещат границите на Швейцария, Франция и Германия. Кратка разходка из историческия център. Пристигане в Цюрих – сърцето на Швейцария. Туристическа програма: Кейовете, Банхофщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа, гордостта на нейните жители, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Продължаване следобяд за Люцерн, малко очарователно градче, въплътило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото „Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Пристигане вечерта в Интерлакен – център на Бернезе Оберланд, разположен между най – чистите езера Тун и Брийнц сред впечатляващ планински пейзаж. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Лаутербрунен – Трюмелбах - Юнгфрау – Гринденвал - Берн – Лозана
Закуска. Възможност за запомнящо се пътешествие (изисква се предварителна резервация) до най – високата жп станция в Европа – изкачване от Лаутербрунен, наричан “страната на лавините” през Трюмелбах, където ще ви очарова феерията на най – недостъпните и скрити ледникови водопади в Европа, до Юнгфрайох – комплекс от съоръжения, предлагащ разнообразни атракции и посещение на Ледниковия дворец. Обратният маршрут преминава през долината Гринденвал (UNESCO). В ранния следобед продължаване за Берн (UNESCO), емблема на който е мечката, свързана с легендата за основаването на града. Туристическа програма - Стария град, улиците Марктгасе и Крамгасе, Кметството, Часовниковата кула, Катедралата Свети Винсент, домът на Айнщайн, Розовата градина, сградата на Парламента. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в Лозана. Нощувка.
4 ден Лозана – Женева - Лозана
Закуска. Отпътуване за Женева. Разходка из Стария град – булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството, паметникът на Реформацията. Обиколката продължава из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче по Леманското езеро или по – известно за нас Женевско езеро или посещение на Музея на изкуството и историята. Връщане в Лозана. Начало на туристическата програма, която включва пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей. Нощувка.
5 ден Веве – Монтрьо – Шато де Шийон - Сион
Закуска. Отпътуване за Веве – седалище на гиганта Нестле, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие. Продължаване за Монтрьо - перлата на Швейцарската ривиера и спирка за фотопауза. Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон. Продължаване за Сион – столицата на кантона Вале. Пешеходна разходка из най – стария град в Швейцария, разположен в подножието на двата хълма Валер и Турбилон, в долината на р. Рона. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Сион – Цермат – Заас Фее - Матерхорн
Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Матерхон. Отпътуване с автобус за селището Теш, откъдето само със зъбчата железница може да се придвижите до курорта Цермат, традиционно швейцарско селище от дървени къщички с малки прозорчета, съзряващи красотите на най – известния връх в Алпите - Матерхорн (4478 м). Оттам по желание можете да се изкачите с лифт до Малкия Матерхорн (3883 м). Това е едно незабравимо преживяване, което дава възможност за впечатляваща гледка от един от покривите на Европа. Връщане в Теш и оттам тръгване към курорта Заас Фее, наричан “Перлата на Алпите”, ски център в долината Заастал, известен с най – голямото в света подземно алпийско метро. Там ще се потопите в море от цветя, заобиколени от ледници. Връщане в Сион към 18.00 ч. и присъединяване на туристите, които не са се включили в тази екскурзия. Продължаване за Ломбардия през прохода Симплон. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Белинзона – Лугано – Комо
Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Белинзона, Лугано – слънчевия диамант на Швейцария и Комо. Отпътуване към Белиндзона – град на замъците и столица на областта Тичино. Кратка спирка и по възможност разглеждане на един от 3–те средновековни замъка (UNESCO): Кастел Гранде, Кастело ди Монтебело – най-впечатляващият, Кастело ди Сасо Корбаро – с най–красивия пейзаж към долината Тичино. Продължаване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и из Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Следва посещение на Комо – град-курорт край езерото Лаго ди Комо. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Милано - София
Закуска – сух пакет. Трансфер до летище Милано-Бергамо. Полет на авиокомпания WIZZ AIR за София в 08.15 ч. Кацане в 11.15 ч.




 



Цената включва:
  • самолетен билет на WIZZ AIR с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг и 1 брой малък ръчен багаж (тип дамска чанта или чанта за лаптоп) с размери 40/30/20 см
  • 7 нощувки със закуски, от които 1 – в Колмар в хотел 4****, 1 – в Интерлакен в хотел 3***, 2 – в Лозана в хотел 4****, 1 – в кантона Вале в хотел 3***, 2 – в Ломбардия в хотел 3***/4****
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • водач от агенцията
  • туристическа програма в Колмар, Базел, Цюрих, Люцерн, Берн, Лозана, Женева, спирка във Веве и Монтрьо, посещение на замъка Шато Шийон
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
  • екскурзията до Юнгфрау с влак
  • екскурзията до Матерхорн с лифт и влак
  • разходката с корабче по Женевското езеро
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка за лица от 70 до 85 г. – 15 лв.
    единична стая - 535 лв.
    градска такса в хотелите – в Италия: от 2.00 - 3.00 EUR на турист на ден, в Швейцария: от 2.50 -3.50 CHF на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/.
    Допълнителни екскурзии: екскурзия Лаутербрунен – Юнгфрайох - трансфер с автобус до Лаутербрунен, изкачване с железницата до връх Юнгфрау – 159 CHF при мин. 10 туристи (изисква се предварителна резервация при сключване на договора за туристически пакет, заплаща се на място на водача на групата в швейцарски франкове);
    екскурзия до Цермат, изкачване с лифт до Матерхорн – трансфер с автобус до Теш – 30 EUR при мин.10 туристи /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет /цената включва водач и транспорт/. Отделно на място се заплащат в швейц. франкове - трансфер с влак от Теш до Цермат и обратно – 16.40 CHF, изкачване с лифт от Цермат до Малкия Матерхорн и обратно – 114.50 CHF за групи над 10 тур. , за деца под 16 г. – 57.50 CHF, за деца под 9 г. – безплатно
    екскурзия до Белиндзона, Лугано и Комо – 55 EUR при мин. 15 туристи - изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет /цената включва водач и транспорт/.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 110 лв.
    дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 60 лв.
    3 – ти възрастен на допълнително легло – 40 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит - 500 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
    Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
    За информация предоставяме следните музейни такси: Инсбрук - кулата Шадтурм – 5.00 EUR, деца – 2.50 EUR, Голденес Дахл – безпл.; вход за музея – 5.00 EUR, ученици, възр. над 60 г. и групи от мин. 10 тур. - 2.50 EUR, Интерлакен Изкачване с железницата до връх Юнгфрау. *Пътуването е с продължителност над 1 ч. и 40 мин. в едната посока. Цени отиване и връщане само 2-ра класа: Лаутербрунен (796 м) Клайне Шайдег (2061 м) – Юнгфрау – Клаъне Шайдег – Гринделвалд – 159 CHF (изисква се предварителна резервация - минимум 10 туристи, заплаща се на водача на групата в швейц. франкове); Берн - Парламентът – безплатен, Катедралата Св. Винсент- безплатен; изкачване до платформата – възрастен – 5 CHF, деца – 2 CHF, за група – 3.50 CHF; Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 7 CHF, Мезон Тавел – безплатно, по време на изложби 3.00 – 5.00 CHF, деца до 18 г. – безплатно; Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро - 20.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF; Лозана – Олимпийският музей – за възр. – 20.00 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 14 CHF, студенти – 14 CHF, за групи – 14.00 CHF; Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен; Монтрьо – Шато де Шийон - вход за възр. – 13.50 CHF, деца 6-15 год. – 7.00 CHF, студ. и пенсионери – 11.50 CHF, за групи от мин. 15 тур. – 10.50 CHF.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус • самолет
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12288



Powered by webdesign




ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007