ТОП ОФЕРТИ
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ 55+
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ БЪЛГАРИЯ
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ ЧУЖБИНА
ОСТРОВИ
КРУИЗИ
ТУРЦИЯ
ГЪРЦИЯ
ПРАЗНИЦИ
РЕЗЕРВАЦИИ ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ЗАСТРАХОВКИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

КРУИЗИ


Дестинации

ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!

Екскурзия ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!
 - 7 дни / 6 нощувки/ 6 закуски
ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!
ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!
ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!
ИТАЛИЯ - Вечният град Рим и Лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив (Соренто, Амалфи и Равело). Включено посещение на Алберобело и Матера!
София – самолет – Бари – Алберобело - Матера - Сорентински полуостров - остров Капри - Амалфи 0 Равело - Соренто - Неапол - Рим - Ватикана - Тиволи - Рим - самолет - София

7 дни / 6 нощувки/ 6 закуски
от 1275.00 лв.

 


    КОМБИНИРАНА ЕКСКУРЗИЯ СЪС САМОЛЕТ и АВТОБУС
Програма
1 ден София – Бари – Алберобело – Матера - Соренто
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 06.40 ч. за Бари. Кацане в 07.00 ч. Отпътуване с автобус за очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не - от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Следваща спирка в Матера. Да се опише какво да се посети в Матера е наистина трудна задача и ще се учудите защо. Толкова красив град заслужава да бъде описан по уникален начин, не само заради необятната си красота, която е безспорна, но и заради интересната си история, която вероятно няма да ви остави безразлични. Матера е първият обект в Южна Италия, обявен за паметник на световно наследство от ЮНЕСКО през 1993 г. Той е и един от най - старите градове в света и едно от първите селища, датиращи от палеолита и неолита. Една от най - особените атракции в Матера са нейните пещери, които са били обитавани без прекъсване от бронзовата епоха. Различни народи и култури са минали по улиците на този град. Предстои ви пътуване назад във времето. Обиколката на неговия лабиринтен исторически център е истинска привилегия, която ви предстои да изпитате. Историческият център на Матера е разделен на три характерни квартала: Саси на Матера и Ла Чивита, от които Саси са разделени на „Сасо Барисано и Сасо Кавеозо". В допълнение към тях, през XV в. се ражда старият квартал Казалнуово. Въпреки че днес не се счита за квартал, поне по отношение на туризма, Казалнуово е старият квартал, датиращ от 1550 г., който се е развил в покрайнините на историческия център на Матера. Днес той има малко занемарен, но много автентичен вид със своите пещерни къщи, които днес са изоставени или са в процес на реставрация. Продължаване за красивия Сорентински полуостров. Настаняване в хотел в едно от курортните селища. Нощувка.
2 ден Соренто – остров Капри - Соренто
Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с корабче до остров Капри - едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание круиз с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в Соренто. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Соренто – Амалфи - Равело – Coренто
Закуска. Свободно време за разходка в Соренто. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Нощувка.
4 ден Соренто – Неапол - Рим
Закуска. Отпътуване за Неапол – столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Свободно време за обяд. Продължаване за Рим. Пристигане в хотела. Пътуване с метро до мястото на срещата с местния екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка /~ 4 ч./ на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми: Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Връщане в хотела и настаняване. Нощувка. Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта.
5 ден Рим - Ватикана
Закуска. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най – малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Рим – Тиволи с Вила д’Есте
Закуска. Свободно време за посещение според интересите на църквите Санта Мария Маджоре, Сан Пиетро ин Винколи, църквата Сан Клементе или на Капитолийски музеи. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане /продълж. 6 часа, необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/ до градчето Тиволи, известно с уникалното си разположение на хълм и с впечатляваща гледка към равнината, която ще ви плени. При пристигане групата се отправя към Вила д’Есте (UNESCO) и фантастичните паркови композиции от XVI век. Посещение на двореца и прочутите водни градини – най-красивия шедьовър, роден от идейното обединяване на Ренесанса и Барока. Следва свободно време в Тиволи - градче, белязано и до днес от величествените останки от различни епохи. Връщане в хотела в Рим. Нощувка.
7 ден Рим - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет на RYAN AIR в 11.40 ч. Кацане на аерогара София в 14.20 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет София – Бари – Рим - София на RYAN AIR с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 10 кг и 1 брой ръчен багаж с размери 40х20х25 см
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 – в района на Сорентинския полуостров, 3 - в Рим
  • туристическа програма: посещение на Алберобело, Матера, панорамна и пешеходна обиколка на Неапол, пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език, посещение на Ватикана и площад Св. Петър
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
  • водач от агенцията.
  • Забележка: настаняването по седалки в самолета се осъщестява автоматично на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. По желание можем да ви предоставим цена за избор на места в самолета, както и за доплащане за допълнителен ръчен багаж.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, слушалки за пешеходната обиколка на Рим - 3.00 ЕUR, Рим - билети за метро – 2.00 EUR, дневна карта – ~8.00 EUR.
Други:
    Доплащане за: единична стая – 275 лв.
    при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 75 лв.
    градска такса в хотелите – 2 - 4 EUR на турист на ден (заплаща се директно в хотела)
    настаняването по седалки в самолета се осъщестява автоматично на произволен принцип и туристическата агенция не гарантира места едно до друго. По желание можем да ви предоставим цена за избор на места в самолета, както и за доплащане за допълнителен ръчен багаж.
    Допълнителни мероприятия /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет:
    организирано посещение на Ватикански музеи и Сикстинската капела – 98.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца от 06-18 г. – 85.00 лв. Цената включва входна такса, беседа на местен лицензиран екскурзовод на бълг. език, слушалки и определен час на влизане /без редене на опашки/
    екскурзия до остров Капри – 115.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 88.00 лв. Цената включва корабче, водач на български език с включен транфер от/до хотела до пристанище Соренто и обратно, лифт в две посоки. По желание с плащане на място - круиз с лодка до Синята пещера – ~16-18 EUR + вход 14 ЕUR
    екскурзия до Амалфи и Равело - 110.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 90.00 лв. Цената включва местен автобус, водач на български език. Входна такса за градините Руфало в Равело – 5 EUR се заплаща отделно и на място
    екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д’Есте – 110.00 лв. при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. – 80.00 лв. Цената включва транспорт с автобус от/до хотела, екскурзоводска беседа на бълг. език, включена входна такса за Вила д’Есте.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 120 лв.
    За информация предоставяме следните музейни такси: Рим - Колизеум, Палатински хълм, Форо Романо – за възрастни общо 12.00 EUR, за младежи от 18 – 24 год. (граждани на страни членки на ЕС) – 8.50 ЕUR , за деца под 18 год. – безплатно, възрастни над 65 год. (граждани на страни членки на ЕС) – безплатно, Фори Империали – безплатно, Пантеона – безплатно. За Вашето свободно време Ви предлагаме индивидуално посещение според интересите на: църквата Сан Пиетро ин Винколи - оригиналната статуя на Мойсей, известна творба на Микеланджело - без вход, Капитолийски музеи - творби на известни италиански и чужди художници XIII - XIX в. – 15.00 EUR, за деца до 6 г. – безплатно, църквата Сан Клeменте - гроба на Свети Кирил - свято място за българите, основният наос - безплатно, за гроба в долната част - 10.00 EUR.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания
    Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване. Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
    Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра. Използвани транспортни средства по програмата:
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 4.5% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12138



Powered by webdesign




ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007