ТОП ОФЕРТИ
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ - ГЪРЦИЯ
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ 55+
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ БЪЛГАРИЯ
ТУРИСТИЧЕСКИ УСЛУГИ ЧУЖБИНА
ОСТРОВИ
КРУИЗИ
ТУРЦИЯ
ГЪРЦИЯ
ПРАЗНИЦИ
РЕЗЕРВАЦИИ ХОТЕЛИ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ЗАСТРАХОВКИ
НАЧАЛО     РЕЗЕРВАЦИЯ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЛИЦЕНЗ ПЛАЩАНЕ ЗА НАС КОНТАКТИ

КРУИЗИ


Дестинации

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – искам да замина с Червената Бернина – обект на Юнеско, един от най-прелестните железопътни маршрути в света!

Екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – искам да замина с Червената Бернина – обект на Юнеско, един от най-прелестните железопътни маршрути в света! - 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 1 вечеря
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – искам да замина с Червената Бернина – обект на Юнеско, един от най-прелестните железопътни маршрути в света!
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – искам да замина с Червената Бернина – обект на Юнеско, един от най-прелестните железопътни маршрути в света!
ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ – искам да замина с Червената Бернина – обект на Юнеско, един от най-прелестните железопътни маршрути в света!
София– Милано-Бергамо – Сирмионе - Тирано – Сен Мориц – Лугано – езерото Комо – езерото Маджоре - Изола Бела – Изола Пескатори - Изола Мадре – Милано-Бергамо – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 1 вечеря
от 725.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Милано – Бергамо - Сирмионе
Полет на WIZZ AIR в 14.15 ч. от аерогара София за Милано-Бергамо. Кацане в 15.15 ч. Отпътуване за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Спирка в селището Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Възможност за круизно пътуване с моторна лодка. Настаняване в района на Бреша. Нощувка.
2 ден Бернина експрес (Червеният влак - най – старата и единствена железница в Швейцария, пресичаща Алпите между Швейцария и Италия)
Закуска. Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най - красивите места в Швейцария и Италия. Така нареченият Бернина експрес или Червен влак (UNESCO), се движи по едно от най – стръмните трасета в света, което е построено без ограждения, зъбни колела и кабели. От 2008 г. този маршрут е под закрилата на UNESCO. Пътуването е с продължителност около 3 часа. Тръгването е от Тирано, градчето в което историята се усеща във въздуха, а внушителни тераси създават неповторимо усещане за съприкосновение с природата. Пристигането е в Сен Мориц. Следва разходка из световно известния курорт. Продължаване с автобус и настаняване в хотел в района на кантона Граубюнден. Вечеря. Нощувка.
3 ден Лугано – Лаго ди Комо
Закуска. Отпътуване към езерото Лугано и за разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и из Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Продължаване към Комо. Пристигане и разходка из този очарователен град-курорт край езерото Лаго ди Комо. При възможност пътуване със зъбчата железница до известния квартал Брунате, който попада в Ларинският триъгълник и където последните два месеца от своя живот прекарва известният наш български поет и политик Пенчо Славейков. Фуникульорната железопътна линия, която свързва Комо и Брунатe от 1894 г., все още е най-бързият начин за пътуване до Брунате, но също така е и възможност да се насладите на пленителна гледка към езерото Комо и величествените Алпи. Настаняване в хотел в района на езерото Маджоре. Нощувка.
4 ден Лаго Маджоре – о-в Изола Бела – о-в Изола Пескатори - о-в Изола Мадре
Закуска. Отпътуване към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Възможност за пътуване с моторни лодки (не е включено в пакетната цена) до три от тях от Боромеовия архипелаг. Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей, който дори разполага тук част от действието на романа си „Сбогом на оръжията”. Първа спирка за разглеждане на Изола Бела (престой 2 ч.), най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори (престой 1 ч.) – островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре (престой 2 ч.) - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Акостиране в Стреза. Трансфер за летище Милано - Бергамо за полет в 21.30 ч. Кацане на аерогара София в 00.30 ч. на 06.09.2021 г.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, , 3 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотели 3***, 1 - в района на Бреша, 1 – в района на кантона Граубюнден, 1 – в района на езерото Маджоре, туристическа програма – разходка и посещение на Сирмионе, Сен Мориц, Лугано, Комо, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията с Бернина експрес – ~32.00 CHF при минимум 10 туристи + 16 CHF за запазено място във II-ра класа (изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване най-късно месец преди датата, когато цената ще бъде допълнително препотвърдена, заплащането е на място, в брой в швейцарски франкове на водача на групата), градска такса в хотелите – от 2.00 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR – 5 лв., между 65 и 70 год. – 10 лв., над 70 г. – 20 лв.
    самолетен билет София – Милано – София с летищни такси на WIZZ AIR - ~ 130 EUR в зависимост от периода на записване и от наличните свободни места в съответните класи, доплащане за багаж в една посока до 10 кг – 44 лв., до 20 кг - 64 лв. /цената ще бъде препотвърдена при добавяне на искания размер багаж/
    единична стая – 145 лв.
    при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 45 лв.
    Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 80 лв.
    дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 40 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
    Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
    За информация предоставяме следните такси за музеи и разходка с корабчета: 1. Езерото Гарда - Сирмионе – Замъкът Рока Скалинджери – 6.00 EUR – цена за група, разходка с моторна лодка по езерото Лаго ди Гарда – между 12 ЕUR – 14 EUR в зависимост от бройката
    2. Езерото Маджоре - круиз комбиниран билет Изола Бела - Изола Мадре – Изола Пескатори с моторни лодки в двете посоки – 24.00 EUR, вход за двореца на Изола Бела – 17.00 EUR – цена за възрастен, цена за група при мин. 16 туристи – 14.00 EUR, деца 6 -15 г. – 9.00 EUR, вход за Изола Мадре с посещение на двореца и ботаническата градина – 13.50 EUR – цена за възрастен, деца до 6 -15 г. – 7.00 EUR, група мин. 16 туриста – 12.00 EUR, комбиниран билет за посещение на дворците на островите Изола Бела - Изола Мадре – 25.50 EUR – цена за възрастен, деца 6 -15 г. – 13.00 EUR, 21.50 EUR – цена за група от мин. 16 туристи (с включена курортна такса за посещение на трите острова).
    3. Eзерото Лаго ди Комо – билет за зъбчатата железница от Комо до Брунате в двете посоки – ~6.50 EUR.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11724



Powered by webdesign




ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ "ЧИТУРС", 2007